Waardering:

vraag niet waaromKindermishandeling

Een serie schijnbaar willekeurige mensen wordt op straat aangevallen en met een mes gestoken. Een meisje valt daardoor met haar fiets en overlijdt. De slachtoffers lijken geen enkele band met elkaar te hebben en de politie in Alkmaar staat dan ook voor een raadsel. Maar een terloopse opmerking doet agente Lois Elzinga in de archieven van de jeugdzorg duiken. Vraag niet waarom is het derde deel in de serie van Simone van der Vlugt met Lois in de hoofdrol.

Het verhaal in het nieuwe boek van Simone van der Vlugt draait niet alleen om de raadselachtige steekpartijen in Alkmaar. Lois en haar zus Tessa worden tegelijk geconfronteerd met hun problematische jeugd. Het blijkt dat het heden en het verleden voor de zussen met elkaar verbonden is.
Vraag niet waarom is een vlot geschreven misdaadmysterie waarbij agente Lois Elzinga de hoofdrol voor zich opeist. De twee verhaallijnen knoopt de schrijfster moeiteloos aan elkaar waardoor de thrillerserie blijft boeien. De nieuwe Simone van der is Vlugt een lekker leesboek met een goed plot en een verrassende finale.

anthosBestel dit boek direct van de uitgever via deze link.