Waardering:

andersVerloren zoon

Twee jongetjes verdwalen tijdens een nachtelijke dropping als zij op schooolkamp zijn. De een wordt vermoord teruggevonden, de ander is spoorloos. Jaren later komt een jongeman uit een bos in Duitsland gelopen en zegt die verloren zoon te zijn. De moeder, die de hoop nooit heeft opgegeven, is aanvankelijk in de zevende hemel. Maar al snel slaat de twijfel toe. Is het wel haar zoon? Kan iemand zo veranderen? In Anders vertelt Anita Terpstra een goed en spannend verhaal over de verdwijning en terugkeer van die zoon in de schoot van een inmiddels uiteen gevallen gezin.

Een moeder zou haar eigen kind toch wel herkennen? Aan die wijsheid houdt Alma Meester zich krampachtig vast als Sander, de verloren zoon, terugkeert. Hij zegt al die jaren met een oudere man in het bos te hebben gewoond. Die man zou zijn vriendje hebben misbuikt en vermoord tijdens die nachtelijke dropping jaren geleden.
Alma Meester is in die jaren vervreemd geraakt en vervolgens gescheiden van jaar man Linc. Dochter Iris is inmiddels een tiener en woont nog thuis bij haar moeder. En niet alles is zoals het oorspronkelijk lijkt. Sander was niet zo’n leuke jongen, terwijl de teruggekeerde zoon zijn oude streken lijkt te zijn vergeten.
Terpstra weet het beeld van de verloren zoon heel langzaam te kantelen. Haar nieuwe boek, Anders, is een logisch opgebouwd en geloofwaardig verhaal waarin de beklemmende spanning langzaam maar zeker toeneemt. Anders is een lekker leesbare thriller.

logo_cargoBestel dit boek direct van de uitgever via deze link.