Waardering:

ipenburgOngrijpbare verkrachter

Een voormalige tv-ster loopt laat in de avond door Amsterdam en stuit tot haar schrik op een verkrachting. Nog erger, ze herkent de dader: een ook van tv bekende strafpleiter. Kost wat kost wil Sandra Hazelaar gerechtigheid, maar dan slaat de verkrachter ook bij haar genadeloos toe. Actrice Inge Ipenburg weet dit verhaal in haar debuutroman Het Gerecht een pakkende thriller te maken.

Het verhaal over de verkrachting door de beroemde advocaat zat al langer in het hoofd van Inge Ipenburg, maar zij maakte er pas werk van nadat zij als juryvoorzitter van de Gouden Strop werd overspoeld met spannende boeken. Door het lezen van al die thrillers dacht zij dat er overal iets kon gebeuren. Zo kwam ze op het idee dat hoofdpersoon, Sandra Hazelaar, iets in het donkere park zou horen waardoor zij op de verkrachtingsscène zou stuiten.
Sandra Hazelaar is van de tv verdwenen en heeft een eigen cateringbedrijf en weekeind-restaurant opgezet. Als zij aandringt op aangifte door het verkrachte meisje, weet de advocaat haar te vinden en slaat terug. Hij dreigt Sandra’s bedrijf kapot te maken als zij doorzet. Toch wil Sandra doorzetten om gerechtigheid te krijgen voor de verkrachting.
Het gerecht is een goed geschreven verhaal over de vraag hoe ver je kan gaan met de strijd voor rechtvaardigheid. Daarbij neemt zij ook populaire tv-programma’s als RTL Boulevard, Shownieuws en andere infotainment-programma’s op de korrel. Ipenburg heeft een mooi plot bedacht met voldoende spanning en een onverwachte finale.

logo de fonteinBestel dit boek direct van de uitgever deze link