Waardering:

MvdW In Mijn Bloed 8bWraak

Het is de nachtmerrie van iedere vader en moeder: je kleine kind wordt slachtoffer van een pedofiel. Schrijfster Milou van der Will heeft deze bange droom in haar boek In mijn bloed uitgewerkt tot een spannend verhaal. Goed geschreven, maar het plot is soms niet helemaal geloofwaardig en dat schuurt een beetje en dat is jammer.

Misdaadjournaliste Benthe Berg verhuist van Amsterdam naar een dorp op het platteland. Dat zou beter zijn voor haar opgroeiende dochtertje. Maar dan slaat het noodlot onverbiddelijk toe. Op de school van haar dochter is een leraar aangehouden. Het blijkt om een pedofiel te gaan die vele slachtoffertjes heeft gemaakt.
In eerste instantie gaat Benthe als journaliste achter de zaak aan, maar al snel wordt duidelijk dat haar kind ook een van de slachtoffers is. Dan verliest zij haar journalistieke professionaliteit. Het is te persoonlijk, komt te dichtbij. Benthe bijt zich in de zaak vast, zeker als de rechter een mild vonnis velt. Zij zint zij op wraak. Maar het dorp wil rust en keert zich tegen de buitenstaander, tegen de journaliste.
Het nieuwe boek van Milou van der Will, In mijn bloed, vertelt een verhaal dat heel herkenbaar is. Er zijn kranten over vol geschreven. Een pedofiele onderwijzer en je kind als slachtoffer is ten slotte voor iedereen een nachtmerrie. Het is de bedoeling van de auteur om een serie te schrijven met journaliste Benthe Berg in de hoofdrol. Van der Will schrijft het verhaal zeker goed op. Maar helaas verlaat het plot in dit eerste deel van die toekomstige serie zo nu en dan het geloofwaardige pad. Het is wachten op de volgende aflevering.
Bestel direct van de uitgever via deze link.