Waardering:

dekmantelDNA liegt niet

Jaren na de verkrachting en moord op een jong meisje, wordt de dader na een grootscheeps DNA-onderzoek alsnog opgepakt. De nabestaanden van het slachtoffer willen wraak, de familie van de dader vraagt zich af wie hun vader en echtgenoot eigenlijk is. Een heerlijk spannend boek van Loes den Hollander, waarbij het lijkt alsof zij de beruchte zaak rond de moord op Marianne Vaatstra op de voet volgt. Maar schijn bedriegt.

Dekmantel begint eigenlijk op het moment dat de dader is opgepakt en heeft bekend. De man zit achter de tralies en de families van slachtoffer en dader blijven gebroken achter. De slachtoffers willen wraak, maar gaat dat zo ver dat zij in staat zijn een moord te plegen om de dood van het kind te wreken? Is het wel de familie van de nabestaanden die het recht in eigen hand neemt. Die oog om oog letterlijk neemt?
Loes den Hollander geeft aan de zaak Marianne Vaatstra een geheel eigen draai. Zeer opmerkelijk is de vorm die zij heeft gekozen: de helft van Dekmantel bestaat uit brieven die de vrouw van de dader aan haar man schrijft en waarin zij haar echtgenoot om uitleg vraagt. De andere helft volgt de moeder van het vermoorde kind. Dekmantel is daarmee een origineel en goed geschreven thriller die de lezer van begin tot eind boeit.