Waardering:

gardnerJacht op pedofielen

Een jonge vrouw is er van overtuigd dat zij zal worden vermoord en zoekt steun bij de politie. Maar rechercheur Warren heeft andere dingen aan haar hoofd: een seriemoordenaar heeft het voorzien op pedofielen. Beide intriges blijken kunstig in elkaar over te lopen in het nieuwe boek van Lisa Gardner, In haar naam.

De bedreigde vrouw Charlene heeft al twee jeugdvriendinnen verloren en ze weet zeker dat zij de derde dode zal zijn. Ze leert boksen, schieten, koopt een pistool en is altijd waakzaam. Haar verleden met een krankzinnige moeder speelt haar daarbij behoorlijk parten.
Zij zoekt steun bij rechercheur D.D. Warren die midden in een onderzoek zit naar verschillende moorden op pedofielen. Als Warren het verhaal van Charlene checkt gaat zij er steeds meer twijfelen. Klopt het wel en is diezelfde Charlene niet te nauw betrokken bij de moorden op de pedofielen?
De Amerikaanse Lisa Gardner heeft met In haar naam een keiharde, enge, thriller geschreven. De manier waarop pedofielen op jacht gaan naar slachtoffertjes, de wraak van de seriemoordenaar, de gestoorde moeder die Charlene en haar zus mishandelde, Lisa Gardner weet er een aangrijpend verhaal van te maken. Het is goed en snel geschreven waarbij zij knap de vaart weet te temporiseren als het om de terugblikken naar de bizarre jeugd van Charlene gaat. Belangrijk is ook dat het plot geloofwaardig blijft ondanks de enorme geweldsexplosies in het boek. De auteur zet D.D. Warren neer als een gewone jonge moeder met een ongewone baan en Charlene als een aandoenlijk slachtoffer van haar verleden. In haar naam is een thriller die je niet loslaat tot de laatste bladzijde is omgeslagen.