Waardering:

AlspaddenschreeuwenWraak

Bij een ernstige val in de badkamer raakt Charlotte van den Broecke zwaar gewond. Ze kan geen kant op en ligt dagenlang naakt op de vloer voordat iemand haar vindt en zij wordt gered. De labiele vrouw realiseert zich langzaam wat er is gebeurd en zij besluit op een wrede manier wraak te nemen op haar redders. Tegelijk zoekt inspecteur Paul Vegter een groep mannen die homo’s in elkaar rammen. Deze twee verhalen komen samen in de nieuwe thriller van Lieneke Dijkzeul, Als padden schreeuwen.

Het ongeluk treft Charlotte van den Broecke op een cruciaal moment in haar leven. Zij heeft vrijwel haar hele leven voor haar vader gezorgd. Ook nu nog is zij huishoudster, verpleegster en verzorgster in een persoon voor haar dementerende vader. Nu zij op de badkamervloer ligt, kan zij niets voor hem doen. Beelden van haar leven flitsen door haar hoofd terwijl zij lijdzaam moet wachten op een redder. Die redder komt uit onverwachte hoek opdagen en zij overleeft het ongeluk. Als zij begrijpt wat er allemaal precies is voorgevallen, maakt zij plannen om wraak te nemen.
Tegelijkertijd is er in de stad een groep mannen, die er plezier in hebben om op uitgangsavond homo’s in elkaar te rammen als zij uit de nachtclub komen. Het team van inspecteur Vegter is op zoek naar de potenrammers, maar dat wil maar niet lukken.
In het nieuwe boek van Lieneke Dijkzeul komen de verhalen samen in een spannende finale. Als padden schreeuwen is het zesde boek in de serie van de auteur over het rechercheteam van Vegter. Opnieuw blinkt Lieneke Dijkzeul uit in haar schrijfstijl met goed uitgewerkte karakters en een ingewikkeld maar tegelijk wel geloofwaardig plot. Als padden schreeuwen is daarmee een prima politieroman van een uitstekend schrijfster.

anthosBestel dit boek direct van de uitgever via deze link.