Waardering:

verborgenKeiharde emotie

De nieuwe thriller van Karin Slaughter is weer ouderwets hard. Het is bijna onvoorstelbaar wat mensen elkaar allemaal aandoen in hun jacht op geld, geluk, drugs of wat dan ook. In Verborgen is het vooral Will Trent die het voor de kiezen krijgt. Maar aan de andere kant is Verborgen ook vol van de romantiek tussen Trent en zijn geliefde Sara Linton, die als patholoog-anatoom ook bij de zaak is betrokken. De mix van verhalen leidt tot een geweldig boek vol keihard geweld en even harde emotie.

Die zaak waar het in Verborgen om draait begint met de vondst van het lijk van een corrupte agent in een half afgebouwde discotheek. In de plassen bloed staan voetafdrukken, waardoor de politie meteen weet dat er een slachtoffer spoorloos is verdwenen. Het wordt voor Will Trent pas echt ingewikkeld als uit het onderzoek blijkt dat zijn vrouw, de kwelgeest uit zijn verleden, bij de zaak is betrokken. Is zij misschien het slachtoffer? Is het lijk dat in het mortuarium wordt gevonden soms die vrouw? De jacht op de dader wordt door die vragen voor Trent en Linton steeds persoonlijker.
Het is de gewoonte van de Amerikaanse schrijfster Karin Slaughter om de lezer op het verkeerde been te zetten door de plots in haar boeken zo ingewikkeld mogelijk te maken. In die opzet is zij ook nu weer geslaagd. Elke keer dat je als lezer denkt dat hij weet hoe het zit, is er weer een onverwachte wending. Het houdt de lezer aan zijn stoel geplakt tot uiteindelijk de laatste bladzijde is omgeslagen. Verborgen is een absolute must voor de thrillerfan met een sterke maag die tegen het expliciete geweld bestand is.

HarperCollinsBestel direct van de uitgever via deze link