Waardering:

verwarringGezinsdrama

Een gezinsdrama schrikt de nette buurt op: man, vrouw en twee jonge kinderen zijn afgemaakt. De wilde radio-dj Vrank van Houten, tevens presentator van een misdaadprogramma, bijt zich vast in de zaak en laat niet los tot het laatste losse eindje is opgelost. Opnieuw een lekker snelle thriller van radioman Jeroen van Inkel.

Na het wilde verhaal vol coke en seks in Kortsluiting, het debuut van Jeroen van Inkel, doet dj Vrank van Houten het in het tweede boek relatief rustig aan. De meeste coke is de deur uit en is vervangen door enorme hoeveelheden alcohol. De reden is dat het gezin Van Houten uiteen valt. En achteraf heeft de dj toch wel spijt van zijn uitspattingen.
Tussen die persoonlijke bedrijven door, raakt hij betrokken bij een afschuwelijk gezinsdrama. Het lijkt alsof een van de gezinsleden is doorgedraaid en iedereen heeft afgeslacht alvorens zelfmoord te plegen. Maar Van Houten komt er achter dat er veel meer speelt. In een mooie finale moet Van Houten het hoofd helder zien te houden. En dat valt niet mee als de drank zo´n grote rol speelt in het leven van de reporter.
Van Inkel laat met Verwarring zien dat zijn eerste boek geen toeval was. De ergste uitspattingen zijn dan misschien achter de rug, opnieuw schetst Van Inkel een portret van mediawereldje dat bol lijkt te staan van alcohol, drugs en seks. Die verhalen van de dj staan niet op zichzelf. De boeken van Peter Römer, toch ook iemand die bekend moet zijn met de wereld van Het Gooi, laten eenzelfde beeld zien van wilde uitspattingen. Verwarring is al met al een leuke voortzetting van de schrijverscarrière van Jeroen van Inkel.

anthosBestel dit boek direct van de uitgever via deze link.