Waardering:

nummersMedische nachtmerrie

Een vreemde man redt Sara als zij met haar auto tegen een boom is gebotst. De vrouw komt terecht in een groepje zwijgzame mensen die in afzondering in de bossen leeft. Ze worden achterna gezeten door premiejagers. Sara moet zich bij hen aansluiten, omdat de jagers ook achter haar aan gaan. Chantal van Mierlo schetst in haar thrillerdebuut een nachtmerrie van een uit de hand gelopen internationaal medisch onderzoek waarbij mensen als proefdieren zijn gebruikt.

Het ongeluk met haar auto brengt Sara in contact met een vreemde groep mensen, die voortdurend op de vlucht is. Ze leven in leegstaande hutten in de bossen van de Ardennen en schuwen het contact met anderen. Sara wordt gegrepen door het mysterie maar denkt er niet meer aan als zij terug is in haar eigen huis in Nederland. Tot zij daar wordt aangevallen en dezelfde geheimzinnige mannen haar opnieuw redden. Dan moet zij mee de bossen in, omdat de achtervolgers klaarblijkelijk ook achter haar aanzitten. Op de vlucht leert zij langzaam maar zeker wat er aan de hand is. De leden van de groep blijken producten te zijn van een medisch onderzoek – aanvankelijk gefinancierd door de EU – waarbij zij als proefdieren zijn gebruikt.
Chantal van Mierlo bouwt de spanning goed op met een verrassende finale. De vreemde hoofdpersonen die het verhaal bevolken komen goed uit de verf, maar jammer genoeg wil het plot hier en daar nog wel eens haperen. Dat neemt niet weg dat boek De nummers een prima debuut is en dat dit debuut naar meer smaakt.
anthosBestel dit boek direct van de uitgever via deze link.