Waardering:

oxenWraakmoord

Een getraumatiseerde ex-commando en een vreemde rechercheur bundelen de krachten om een reeks moorden van hooggeplaatste Deense ambtenaren op te lossen. De aanslagen hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken. De enige verbindende factor is het feit dat de honden van eigenaren als een soort waarschuwing eerst zijn gedood. Een spannende thriller uit Denemarken met flitsende acties, goed uitgewerkte karakters en een geloofwaardig plot.

Hoofdpersoon Niels Oxen is de bejubelde en met alle mogelijke onderscheidingen geëerde militair van Denemarken. Maar na zijn internationale missies is hij in Kopenhagen langzaam weggezonken in een moeras van nachtmerries, drugs en alcohol. De posttraumatische stress heeft hem in zijn greep. Om te ontsnappen vlucht hij naar een uitgestrekt bos in het noorden van het land. In een geïmproviseerde hut leeft hij van het land samen met zijn hond.
Toch raakt hij betrokken bij de moord op de eigenaar van een kasteel in de buurt. De nationale geheime dienst weet hem te vinden en dwingt hem samen met de onorthodoxe agent Margrethe Franck op jacht te gaan naar de dader of daders van de moord. Daarbij blijkt al snel dat het om een serie wraakmoorden gaat. Bovendien blijkt de kasteeleigenaar veel meer te zijn dan een gepensioneerde topambtenaar. Een kring van topambtenaren en politici speelt een duistere rol op de achtergrond.
Jens Henrik Jensen heeft met dit eerste deel van de geplande trilogie rond Niels Oxen een heerlijk boek geschreven. Spannende acties worden tijdig afgewisseld door fraaie beschrijvingen en karakterschetsen van de hoofdrolspelers. Voeg daarbij een geloofwaardig plot en De hondenmoorden is een regelrechte aanbeveling.
DrukwerkBestel direct van de uitgever via deze link