Waardering:

lackberg leeuwentemmerKeiharde thriller uit Zweden

De Zweedse schrijfster Camilla Läckberg schuwt in haar thrillers de lezers niet. Gruwelijke details van misdaden, beschrijving van de ellende of de gestoorde daders, het passeert emotieloos de revue. Ook haar nieuwe boek Leeuwentemmer is weer zo’n keiharde thriller uit Zweden. En het is opnieuw een prachtig boek, een echte pageturner.

Jonge meisjes verdwijnen her en der in het Zweden van schrijfster Läckberg. De politie tast volledig in het duister. Tot een van die meisjes uit een bos komt wankelen. Blind, doof en met uitgesneden tong zodat ze niet kan praten. Een paardrijdster ziet haar aan komen strompelen, maar ook zij kan niet voorkomen dat het meisje de weg op struikelt en wordt aangereden door een passerende auto.
Eindelijk heeft de politie een aanknopingspunt. De krachten worden gebundeld om te proberen de andere verdwenen meisjes op tijd te vinden. Inspecteur Patrik Hedström leidt het onderzoek, terwijl zijn vrouw Erica Falck – de twee vaste hoofdpersonen van Läckberg – met een oude zaak bezig is, die steeds nadrukkelijker verband lijkt te houden met de zaak van de verdwenen en gemartelde meisjes.
Leeuwentemmer is een ontzettend harde thriller van de Zweedse bestsellerauteur. De martelingen van pubermeisjes hakken er echt in. Tegelijk beschrijft Läckberg met een verfijnde pen over het Zweedse platteland, de bossen en de mensen. Het plot is uiterst goed in elkaar gezet en nergens laat zij een steekje vallen. Het maakt het boek ondanks de harde scenes een heel goed boek dat de lezer niet weg kan leggen tot met een zucht de laatste bladzijde is omgeslagen.

anthosBestel dit boek direct van de uitgever via deze link.