Waardering:

andy mcnab de hoogste prijsHarde actie

Een geheimzinnig sterfgeval in het opleidingscentrum van de Engelse SAS zet oud-special forces soldaat Nick Stone op een speurtocht vol actie, moorden en verraad. Met De hoogste prijs heeft Andy McNab opnieuw een actiethriller van formaat op zijn naam gebracht.

Nick Stone laat vrouw en zoon in Moskou achter omdat hij telkens weer in afgrijselijke avonturen wordt getrokken door oude kameraden van hem bij de Engelse special forces. Dit keer is dat het geval als de zoon van een van zijn beste maten er van wordt verdacht het ongeluk tijdens de training te hebben veroorzaakt. De zoektocht van Stone voert hem van Engeland, de Schotse hooglanden en Zuid-Spanje en via Cyprus weer terug naar huis. De oorsprong van het conflict lijkt te liggen bij een gruwelijke overval in Afghanistan, maar Stone moet heel diep gaan om uiteindelijk bij een verrassende ontknoping te komen.
Schrijver Andy McNab weet overigens wel goed waar hij het over heeft. Hij heeft zelf in het Engelse leger gediend en heeft ook jaren in de SAS gezeten. Die ervaring komt hem bij het schrijven van zijn actiethrillers goed van pas. De lezer moet wel tegen een stootje kunnen, want de beschreven ellende in de oorlogsgebieden liegen er niet om. Maar De hoogste prijs is goed en snel geschreven en het plot blijft ruim binnen de grenzen van de geloofwaardigheid. De hoogste prijs is dan ook zeker een aanrader voor de fans van actiethrillers.

DrukwerkBestel direct van de uitgever via deze link