Waardering:

Ross en Hartman_DoodskopvlinderSpionnen, Navo en de maffia

Een ingewikkeld plot met veel spionnen en Haagse intriges kenmerken de boeken van Tomas Ross. Dat is heel anders dan de thrillers van Corine Hartman, die spijkerharde politiethrillers schrijft. Toch hebben deze twee uiterste van de Nederlandse thrillerwereld samen een boek geschreven, Doodskopvlinder. Een uitstekende thriller met een kronkelend plot en tegelijk harde actie.

Ross HartmanDe Koude Oorlog mag dan voorbij zijn, de strijd tussen Oost en West gaat door. Sterker, die strijd heeft een nieuwe dimensie gekregen door de gebeurtenissen in Oekraïne en de Krim. De Navo vreest een aanval van de Russen in samenwerking met de Syrische regering van Assad op Turkije. De Westerse legers bereiden zich in het diepste geheim voor op een oorlog. De gecodeerde informatie staat in een vlindersgids, die een Nederlandse diplomaat aan een Turkse collega moet overhandigen. Maar die diplomaat verdwijnt en het lijkt als de Siciliaanse maffia hierin de hand heeft gehad. De Siciliaanse Carrie Montevagio gaat met een voormalig lid van de special forces achter de maffia aan.
Doodskopvlinder combineert de talenten van de twee schrijvers Tomas Ross en Corine Hartman op een verrassende manier. De hand van Ross is te herkennen in het kronkelende plot, de rol die politiek en AIVD spelen, de spionnen en diplomaten die verstrikt raken in het spel van de grote machten. En Corine Hartman, de laatste jaren vooral bekend door haar harde serie rond rechercheur Jessica Haider, is het best te zien in de acties, het extreme geweld en de seks.
De twee auteurs zijn er in geslaagd een prima spionagethriller te produceren die ruimschoots boven het maaiveld uitsteekt. Genoeg spanning om te blijven boeien, en tegelijk genoeg herkenningspunten voor de ‘Haagse’ lezer. Doodskopvlinder smaakt in ieder geval naar meer van hetzelfde recept van hetzelfde schrijversduo.

logo_cargoBestel direct van de uitgever via deze link.