Waardering:

untitledMoord en muziek

Een talentvolle violiste verdwijnt in het niets en jaren later vindt een zwerver haar verborgen lijk. Drie jaren van onzekerheid zijn voorbij en eindelijk kan de politie op zoek naar de waarheid. Die speurtocht raakt het echtpaar Kaufman: hij was leraar van de verdwenen vrouw en zij is een beroemde violiste die aan het begin van een glansrijke internationale carrière staat. Een gepensioneerde rechercheur heeft zich nooit bij de onopgeloste verdwijning van de violiste neergelegd en nu ziet hij een kans om de ‘cold case’ alsnog op te lossen. Het leidt voor het echtpaar Kaufman tot een harde confrontatie met het verleden.
De violiste is een lekker leesbare thriller van Patricia Snel, die voor dit boek niet verder weg is gegaan dan Londen en Amsterdam. Zo speelden twee van haar vorige boeken zich af in Singapore en de Congo. Alhoewel, niet ver weg: ‘Dit boek heb ik geschreven op de Kaaimaneilanden’, vertelt de reislustige schrijfster op de presentatie van haar nieuwe boek in hotel De Hallen in Amsterdam.
Het verhaal is voor haar begonnen met een kort verhaal dat zij schreef over een dirigent. Nadat zij daarmee klaar was, wilde zij het onderwerp nog niet laten schieten en legde zij haar ‘ziel en zaligheid in dit verhaal over liefde, ambitie en verraad’. ‘Het is mijn dikste boek ooit’, voegde zij er aan toe.
Het vlot geschreven boek heeft een lekker langzaam opgebouwde spanning en fijnzinnig uitgewerkte personages. Het plot is daarentegen wel een beetje voorspelbaar en dat doet de finale van het boek geen goed. De Violiste blijft daarmee overigens wel een lekker leesboek over muziek, geld en status.

logo the house of booksBestel direct van de uitgever via deze link.