Waardering:

reflexHuiveringwekkend

Als politiefotograaf buigt Iris Baudry zich telkens opnieuw over verminkte lijken. Slachtoffers van moord, van verkeersongevallen of branden. Obsessief richt zij zich op haar werk om zo de herinnering aan haar overleden zoontje te verdrijven. Tot een nieuwe moord haar naar haar geboorteplaats terug voert en die misdaad erg veel lijkt op wat haar eigen kind is overkomen. Dan moet zij achter haar veilige camera vandaan komen en onderzoeken wat er indertijd echt is gebeurd. Een hard maar erg mooi geschreven Franse thriller van Maud Mayeras.

De fotografe staat altijd klaar voor de politie om bij nacht en ontij foto’s te maken van plaatsen delict, van verminkte lijken, van slachtoffers. Maar dan komt het moment dat de misdaad te dichtbij komt. In haar eigen stad wordt een vermoord kind gevonden. En de overeenkomsten met de moord op haar eigen zoon is te groot om te negeren. Zij gaar op onderzoek in haar eigen verleden om haar nachtmerries te verjagen. De waarheid is echter nog veel erger dan zij ooit had kunnen denken.
De Franse schrijfster Maud Mayeras heeft met Reflex een uitstekende thriller geschreven. Duister, keihard – zij ontziet de lezer niet – maar tegelijk met een bijna poëtisch taalgebruik. Een mooie opbouw van het plot, echt levende hoofdpersonen en ijzingwekkende spanning, wat wil de liefhebber van het spannende boek nog meer? Gelukkig zijn er uitgevers die het aan durven een dergelijk boek te laten vertalen en in Nederland op de markt willen brengen. Reflex bezorgt de lezer koude rillingen van afschuw maar tegelijk is het boek niet weg te leggen.

logo_cargoBestel direct van de uitgever via deze link.