Waardering:

Rechtbankdrama

Een nieuw boek van Karin Slaughter is altijd weer een verrassing. Gaat het verder met de serie rond Sara Linton of is het een zogeheten standalone. De Goede dochter is er een van de laatste soort en wat voor één: geschreven als een keiharde thriller maar inhoudelijk eigenlijk vooral een rechtbankdrama.

Een strafrechtadvocaat in een kleine gemeente verdedigt kleine en grote criminelen. En omdat hij ook nogal vaak de crimineel vrij weet te pleiten, is hij in de gemeenschap niet geliefd. Tot ze hem nodig hebben. Als er weer eens iemand wordt vrijgesproken, wordt er een aanslag op hem gepleegd. Maar omdat hij niet thuis is, moeten zijn vrouw en dochters het op een afgrijselijke manier ontgelden. Jaren later is een van die dochters betrokken bij een schietpartij op een school en die nieuwe aanslag brengt de geheimen van het verleden genadeloos aan het licht.
Karin Slaughter is met haar directe schrijfstijl, geloofwaardige plots en keiharde misdaadverhalen een van de toppers van Amerikaanse snit, zoals Michael Connelly dat bij de mannelijke schrijvers is. Het is dan ook een mooie zomer als deze twee vrijwel tegelijk met een nieuw boek komen. En net als die Connelly weet Karin Slaughter het vol te houden om boek na boek te schitteren. De goede dochter is dan ook een echte aanrader.

HarperCollinsBestel direct van de uitgever via deze link