Waardering:

kortsluitingSeks, drugs en moord

De ambitie van een beroemde radio-dj gaat verder dan plaatjes draaien. Hij wil samen met een vriend een misdaadprogramma maken voor tv. Beroemd en berucht worden als Peter R. de Vries. DJ Vrank van Houten stort zich daarop onbezonnen in een vreemde zaak in Limburg, waar hij op meer stuit dan jij misschien wel aankan. Jeroen van Inkel vertelt dit verhaal in zijn prima debuutthriller Kortsluiting.

DJ Van Houten stort zich op verzoek van een luisteraar op een oude verdwijningszaak in Limburg. Dit besluit is het begin van een radeloze zoektocht langs de donkere zijde van de samenleving. Het wordt een tocht vol ellende en geweld.
Het schrijversdebuut van dj Jeroen van Inkel is een vrolijke warboel van seks en drugs, een combinatie die niet goed af kan lopen. De verdwijning blijkt om moord te gaan en de hoofdpersoon lost als vanzelf het raadsel op. Het wereldje van glamour en glitter vol drugs en drank beschrijft Van Inkel uitstekend, zijn schrijfstijl heeft iets gejaagds wat precies bij het verhaal past. Vergeleken met de beschrijvingen en de vaart in het verhaal heeft het plot iets toevalligs en verdient betere uitwerking. Maar Kortsluiting is wel een zeer geslaagd debuut.