Waardering:

MARON_Ritueel_VP_HRSeriemoord in Amsterdam

Bij de herinrichting van tuin rond een villa in Amsterdam-Noord doet een tuinman een gruwelijke ontdekking: zijn schep stuit op een begraven hoofd. Als de politie verder gaat spitten, vinden de rechercheurs een rij afgehakte hoofden die er in de loop der jaren zijn begraven. Rechercheur Maud Mertens moet uitzoeken waarom een seriemoordenaar deze tuin heeft uitgekozen om zijn trofeeën te begraven.

Ritueel is het derde deel in de vierdelige serie De Noordzeemoorden van schrijfster Isa Maron en die deel is zeker niet de minste tot nu toe. De jacht op de seriemoordenaar staat centraal, maar het doorlopende verhaal van de serie is de zoektocht naar de verdwenen Sarina. Het is vooral de zus van de verdwenen vrouw, Kyra, die niet van opgeven wil weten. Zij wil niet rusten voordat zij weet wat er met haar zus is gebeurd. Samen met Maud Mertens komt Kyra er geleidelijk achter dat er veel meer aan de hand is dan zij dachten.
Ook Ritueel is weer een goed geschreven thriller met een mooi plot. De twee zaken die langzaam naar elkaar toe lijken te groeien geeft de thriller – en daarmee de serie –extra diepgang. De serie wordt overigens met dit nieuwe deel wel wreder, gruwelijker dan de vorige afleveringen. De finale van Ritueel, maakt de lezer wel nieuwsgierig hoe Isa Maron uiteindelijk de losse draadjes van de afleveringen aan elkaar zal knopen in het laatste deel van deze bijzondere serie. De verwachtingen zijn inmiddels hoog gespannen.

logo the house of booksBestel direct van de uitgever via deze link.