Waardering:

christmasWaan of werkelijkheid

Een burn-out is voor leraar Aaron een ramp. Hij trekt zich terug in zichzelf, zijn huwelijk komt onder druk te staan, zijn dochter reageert negatief. Maar net als hij uit het dal klimt, verliest de leraar alles wat hem dierbaar is en rest hem alleen wraak. Een prachtige thriller van Derwent Christmas.

Net op het moment dat hij uit het dal klimt, overlijdt zijn dochtertje door een verkeersongeluk. Vlak daarna pleegt zijn vrouw zelfmoord. De ellende is te veel voor Aaron en hij zoekt zijn gemoedsrust in een bezeten jacht op de mensen die volgens hem zijn ongeluk hebben veroorzaakt. Hij wil wraak. Maar hebben de gebeurtenissen wel echt plaats gevonden of zijn het waandenkbeelden; een ziekte waar hij al langer aan lijdt?
Derwent Christmas weet dit dilemma het hele boek prachtig vol te houden. Het leidt tot een vreemd maar tegelijk prachtig verhaal over verlies en wraak. Voor boeken als dit lijkt de term literaire thriller te zijn uitgevonden. De taal die de schrijver gebruikt, de manier waarop de hoofdpersonen zijn beschreven, de hartverscheurende thema’s, het maakt dat De stilte voor Julia lang blijft hangen in de hoofden van de lezers, zoals dat hoort bij literatuur.

DeGeusFC [Geconverteerd]Bestel direct van de uitgever via deze link.