Waardering:

Basis CMYKDonkere maffiawereld

De Amerikaanse schrijver Dennis Lehane is een absolute meester in het vertellen van misdaadverhalen uit het verleden. In zijn nieuwe boek Verloren wereld duikt de auteur opnieuw in het leven van Joe Coughlin, de maffiaman uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. Het boek geeft een prachtige schets van het leven aan de zelfkant in Florida en Cuba rond 1940.

dennis lehaneJoe Coughlin heeft in dit nieuwe boek een stap terug gedaan. Hij is niet langer de baas, maar adviseur – consigliere – van het hoofd van de maffiafamilie. Iedereen in Tampa, de stad in Florida waar het verhaal zich afspeelt, kent Joe en vijanden heeft hij niet. Maar dan gaat onverwachts het gerucht rond, dat er een aanslag op hem zal worden gepleegd. Het is de opmaat voor een bloedige afrekening in het criminele circuit. Het is de vraag of Joe Coughlin ongeschonden dat bloedbad zal weten te vermijden.
Met Verloren wereld vervolgt Lehane zijn verhaal rond Coughlin dat hij is begonnen in het boek Nachtleven. Dat boek begint in Boston, waar de kruimeldief Joe Coughlin zijn eerste stappen in de onderwereld zet. Door ambitie en doorzettingsvermogen weet hij zich langzaam op te werken tot een van de toppers van de onderwereld in Florida en Cuba. De positie die hij in Verloren wereld met alle macht moet verdedigen.
Dennis Lehane heeft met Verloren wereld opnieuw op indrukwekkende wijze een tijdbeeld geschreven van de Amerikaanse onderwereld. Die criminele wereld is vooral met zichzelf bezig, terwijl de rest van de wereld naar de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog kijkt. Nachtleven en Verloren wereld zijn boeken die liefhebbers niet mogen missen.

anthosBestel dit boek direct van de uitgever via deze link.