Waardering:

Åsa Larsson, De zonden van onze vaders

De Zweedse schrijfster Åsa Larsson maakt na zes afleveringen een einde aan haar indrukwekkende serie rond de openbaar aanklaagster Rebecka Martinsson. In dit zesde boek, De zonden van onze vaders, krijgt de hoofdpersoon het flink voor de kiezen met ruzie op haar werk, ruzie thuis en met een oude zaak die nog steeds heel actueel blijkt te zijn.

De vader van Zweeds kampioen boksen Börje Ström is al in de jaren zestig verdwenen en nu duikt zijn lijk op in de vriezer van een alcoholist die eenzaam op een eilandje woonde. Patholoog Pohjanen, een oude vriend van Rebecka en fan van de bokser, vraagt haar naar een oude verdwijningzaak te kijken. Ondanks de ruzie op haar werk en met vriendin – politiechef Mella – duikt zij in het verleden. Maar al gauw blijkt dat verleden door te lopen naar het heden. Het brengt Rebecka in het nauw.

Åsa Larsson heeft met de serie rond Rebecka Martinsson zes prima thrillers geschreven. In het eerste deel was Rebecka nog een topadvocaat bij een duur kantoor in Stockholm naar al snel verplaatste het toneel zich naar een stadje in het noorden van Zweden waar zij als officier van justitie aan de slag ging. Deze groei van het personage heeft Larsson heel mooi beschreven. Samen met de uitstekende plots is de serie, die zij met het zesde boek afsluit, een echte aanrader. Wie het geduld niet heeft om de oudere boeken te lezen, kan op Netflix kijken waar de boeken onder de titel Rebecka Martinsson te zien zijn.

Bestel dit boek direct van de uitgever via deze link.