Waardering:

debetSuperspanning bij Noort

Wie had gedacht dat De Eetclub een mooi afgeronde thriller was, heeft het mis. Er is een nog veel mooier vervolg verschenen: Debet. Saskia Noort overtreft zichzelf met haar nieuwste boek dat van de eerste tot de laatste bladzijde blijft boeien.

De hoofdpersonen uit De Eetclub komen elkaar in Debet weer tegen in Bergen. Weliswaar zijn Karen en Michel naar het Gooi verhuisd maar na het dodelijke ongeluk van tv-producer Michel gaat Karen met haar kinderen terug naar de kust. Langzaam dringt tot Karen door dat er meer aan de hand was, dan alleen een auto-ongeluk waarbij haar man om het leven kwam. Zij gaat steeds dieper graven in de omstandigheden van Michels dood waardoor ook het verleden van de eetclub in een heel ander daglicht komt te staan. Die vriendenclub onder leiding van Karens ex-minnaar Simon en zijn vrouw Patricia blijft ondanks de economische crisis op zoek naar nog meer geld en genot. En door de machtsstrijd in de groep blijken haar vrienden van vroeger toch niet zo vriendelijk te zijn.

Debet is een sublieme thriller van een schrijfster die het spannende boek in Nederland een enorme boost heeft gegeven. Met dit boek revancheert Noort zich en klimt zij uit een dalletje. Koorts, haar vorige boek, is tenslotte van een veel minder kaliber dan de lezers van haar gewend zijn. Debet bevat alle ingrediënten die haar fans van haar verwachten: een spannend verhaal waarbij de romantische kant niet is vergeten.