Waardering:

IJzingwekkend

Sommige mensen gaan wel heel erg ver om het geld van anderen te stelen. In het nieuwe boek van de Zweedse schrijver Stefan Ahnhem vinden criminelen weer een nieuwe methode uit waardoor zij lang ongestraft hun gang hebben kunnen gaan. Een ijzingwekkend verhaal uit het koude Scandinavië.

De politie komt op het spoor van een verwrongen geest als na een achtervolging een auto in het water terecht komt en de bestuurder verdrinkt. Bij nadere beschouwing blijkt de man ingevroren te zijn geweest. Hij is al enige tijd dood. Bij het onderzoek stuit de recherche op meer vreemde gebeurtenissen met vermoorde en daarna ingevroren mensen. Wat moeten de misdadigers met de tijd die zij winnen door de moord stil te houden? De recherche moet echt alle zeilen bij zetten om het raadsel op te lossen.
Ahnhem schetst een afgrijselijk scenario van nietsontziende misdadigers. Met het verhaal laat de schrijver zien hoe ver volgens hem mensen gaan om de bezittingen van anderen af te pakken. Volgens de Scandinavische gewoonte bevat de thriller van Ahnhem ook actuele sociale thema’s. Daarbij springt vooral de aandacht voor de onverhoedse aanvallen op daklozen in het oog. Het geeft 18 graden onder nul een extra dimensie, die het tot een extra goed boek maakt.

anthosBestel dit boek direct van de uitgever via deze link.