jensenOpgejaagd wild

Een oud-commando in de bossen van Denemarken bereidt zich voor op het ergste: hij graaft een tunnel vanuit zijn hutje naar een open plek verderop dat hij kan gebruiken als hij wordt aangevallen. En als het dan zo ver is, weet hij daarmee het vege lijf te redden. Het is maar een klein onderdeel van het spannende vervolg op Hondenmoorden van de Deense schrijver Jens Henrik Jensen. Zijn hoofdpersoon, Niels Oxen, wist in deel één te ontkomen aan zijn achtervolgers, in deel twee – De schaduwmannen – krijgt hij het opnieuw zwaar. Het is nagelbijtend wachten op het laatste deel om het hele verhaal te weten te komen. De schaduwmannen is net als Hondenmoorden een heel erg goede en spannende thriller voor in de hangmat.

Niels Oxen heeft een schuilplaats gevonden bij een oude man in de bossen. Hij onderhoudt een visvijver en ruimt het bos op. Anoniem en ver van zijn belagers; een geheimzinnige organisatie van topondernemers en hoge politici en ambtenaren. Die organisatie, Danehof genaamd, is van oorsprong een gezelschap hoge heren die honderden jaren geleden de macht van de koning inperkten. Nu is het een instrument van de elite in Denemarken om de gebeurtenissen naar hun hand te zetten. Niels Oxen is achter dit geheim gekomen en Danehof wil van hem af.
Maar in het bos zit Niels veilig. Totdat hij zijn jaarlijkse pelgrimage naar Kopenhagen maakt en daar wordt opgewacht door zijn voormalige partner van de inlichtingendienst die zonder het te weten Danehof op zijn spoor zet. Met alle gevolgen van dien.
Ook De schaduwmannen is weer een snel geschreven thriller propvol acties. Het is bovendien een mooie vertelling over macht en machtsmisbruik van hoge ambtenaren, politici en ondernemers. Onder het mom van het belang van de samenleving zijn zij vooral uit op het bevoordelen van de eigen klasse ten nadele van de ‘gewone man’. Dit gegeven maakt de trilogie van Jens Henrik Jensen tot meer dan een doorsnee actiethriller. Het maakt dat de boeken over Niels Oxen een lading krijgen vergelijkbaar met die van de Millenniumtrilogie.

DrukwerkBestel direct van de uitgever via deze link