Waardering:

Het heeft schrijfster Esther Verhoef twee jaar gekost om haar roman Nazomer af te krijgen. ‘Voor die familieroman moest ik veel research doen’, aldus de schrijfster. ‘Na dat proces wilde ik graag weer een echte thriller schrijven, een die je ’s nachts uit je slaap houdt’. Die thriller werd Façade, een beklemmende ‘roadtrip’ waar alles mis gaat voor de jonge, naïeve vrouw.

Het vertrek van een jonge, naïeve vrouw naar haar moeder en stiefvader in Portugal verloopt niet helemaal zoals verwacht. Zij rijdt een man aan bij een benzinestation en omdat zij hem toch al eens in de sportschool sprak, neemt zij hem als lifter mee naar het zuiden. Maar is die man wel te vertrouwen? En dat is niet de enige onaangename verrassing in de lange autorit. De rit wordt een nachtmerrie waaruit de jonge vrouw maar niet wakker kan worden.

Met haar nieuwe thriller voegt Esther Verhoef een nieuw hoofdstuk toe aan haar al zo indrukwekkend oeuvre. Façade is een mooi voorbeeld van haar stijl: het begint als een nogal simpele ‘roadtrip’, maar langzaam maar zeker verschuift het beeld. Is die lifter te vertrouwen? Wat is er aan de hand met haar moeder en stiefvader? Waarom zit een andere man haar op de hielen? Het zijn vragen die de lezer in spanning houden en die maken dat het boek niet is weg te leggen tot echt de allerlaatste bladzijde uit is.

‘Het idee voor een beklemmende roadtrip ontstond toen ik samen met mijn man een paar zomers geleden door een desolaat gebied in Spanje reden. Die sfeer wilde ik vastleggen’, aldus Esther Verhoef over haar nieuwste boek. Het lijkt aanvankelijk een romantische trip te worden door de liefde die opbloeit tussen de jonge vrouw en haar lifter. Maar wie is die man eigenlijk en wat wil hij van haar? ‘Uiteindelijk is Façade veel meer dan een beklemmende roadtrip geworden’, zo licht de schrijfster een tip van de sluier op die het plot van het boek bedekt.

Bestel direct van de uitgever via deze link