Waardering:

MOSZKOWICZ_Maffiamaat_VPAdvocatentaal

De tuchtrechters schrappen advocaat Benjamin Mendel uit de orde omdat hij zijn cliënten onvoldoende heeft begeleid en te veel cash geld aangenomen. Het roer moet om, maar onderwereldbaas Haak blijkt hem nog steeds nodig te hebben en Mendel wordt diens ‘juridisch adviseur’. Bram Moszkowicz schrijft met Maffiamaat zijn eerste fictieve thriller na zijn ondergang als advocaat.

Het uitgangspunt van Maffiamaat lijkt wel de intro voor een autobiografische roman van de hand van de beroemde en beruchte advocaat. Maar het is fictie, een roman, en onderdeel van een drieluik, aldus de uitgever.
Advocaat Mendel moet zich verre houden van het strafrecht, maar hij ontkomt niet aan de druk van zijn vroegere cliënten. Bovendien moet er brood op de plank komen om zijn dure levensstijl te onderhouden. Maar die band met de onderwereld kan niet anders dan fout aflopen.
Vol humor beschrijft Moszkowicz hoe advocaat Mendel reageert op de uitspraak van de tuchtrechter en hoe hij daarna probeert overeind te krabbelen. De auteur hanteert een prachtige schrijftaal en het is alsof de lezer Bram Moszkowicz in de rechtszaal zijn betoog hoort afsteken. Het ontwikkelen van een plot blijkt voor de kersverse auteur moeilijker. Te veel toeval speelt het verhaal soms parten. Neemt niet weg dat Maffiamaat een heerlijk boek is vooral door de lichtvoetige pen van Bram Moszkowicz.

Bestel direct van de uitgever via deze link.