Waardering:

aspeDe nieuwe Aspe: overdonderend goed

Een nieuwe Pieter Aspe is altijd een moment om bij stil te staan. Want de Vlaamse thrillerauteur is meer dan een gewone schrijver. Hij is het fenomeen uit Vlaanderen. Al tijden produceert Aspe ieder half jaar een deel in zijn langlopende serie rond rechercheurs Van In en Versavel en onderzoeksrechter Hannelore Martens. De nieuwste van deze serie, (Pijn)3, is weer een uitstekende en razend spannende thriller.

In het boek wordt een Jan van In ontvoerd, waarop commissaris Pieter van In een boodschap krijgt: vindt hem in een week, anders wordt hij levend gevild. Als even later ook een Versavel verdwijnt, die eveneens een gruwelijke dood staat te wachten, is heel België in rep en roer. De rechercheurs doen er alles aan om op tijd het raadsel op te lossen, maar garanties zijn er niet dat het ze ook zal lukken.
De dreiging met extreem geweld is dit keer zeer nadrukkelijk aanwezig in het nieuwe boek van Aspe. Zelden eerder is de schrijver zo ver gegaan. Gelukkig blijft de lezer een gedetailleerde beschrijving bespaard, anders was (Pijn)3 een horrorverhaal geworden. Aspe weet de spanning echter wel zo goed op te voeren, dat (Pijn)3 een echte pageturner is geworden.
Het boek is zoals bij Aspe gebruikelijk goed geschreven met een prachtig plot en een goede tekening van de personages. Aspe weet al zo lang zijn serie interessant te houden. En dat is op zich al een hele prestatie en zeker ook een compliment waard.