Waardering:

lee childOok 18e Jack Reacher is top

Jack Reacher, de eenzame strijder tegen onrecht in de VS, keert in zijn 18e avontuur terug naar waar hij ooit begon: Washington DC en ‘zijn’ regiment het 110e korps militaire politie. De aanleiding voor de reis terug naar zijn roots is dun: hij heeft met zijn opvolger Susan Turner gesproken en haar stem klonk zo prettig dat Reacher haar wil ontmoeten. Maar als hij aankomt, zit zij in de militaire gevangenis en de interimbaas van het regiment probeert Reacher zoveel angst aan te jagen dat hij snel zal vertrekken.

Maar dan kent hij Jack Reacher niet. Die bevrijdt zijn opvolgster en jaagt op de samenzweerders die proberen van hem af te komen. Een achtervolging van Washington tot Los Angeles leidt Reacher en Turner naar machtige militairen die het verkeerde pad hebben ingeslagen.
Met Ga nooit terug heeft de Engelsman Lee Child een geweldig vervolg gegeven aan zijn langlopende serie rond de voormalige militair Jack Reacher; een personage dat onlangs door Tom Cruise in de film Jack Reacher is gespeeld. Lee Child doorspekt zijn boeken met voldoende spanning en actie om de aandacht van zijn lezers goed vast te houden. Met zijn speciale schrijfstijl – korte afgebeten zinnen – en de langzame groei van zijn hoofdpersoon van een conservatief militair naar een progressieve vechter die opkomt voor rechtvaardigheid, blijft de langlopende serie nog steeds lekker leesbaar en een aanrader voor de fan van actiethrillers.