Waardering:

Puur geweld

De naam Karin Slaughter staat garant voor heel goede thrillers. Hard, gewelddadig en spannend. Dat geldt in alle opzichten voor haar nieuwste boek, Stille zonde, waarin het pure geweld de lezer om de oren slaat.

De vaste hoofdpersonen in de langlopende serie van Karin Slaughter –Sara Linton, Will Trent en Lena Adams – komen elkaar weer tegen als er een meedogenloze aanval op Lena en haar man Jared wordt gepleegd. Jared raakt zwaar gewond en Lena weet maar net de aanvallers van zich af te slaan. De aanslag blijkt al snel het werk van de mensen waar agent Will Trent van de politie van de staat Georgia achter aan zit. Trent is meteen undercoveractie op zoek naar een drugsdealer, maar mede door de aanslag op Lena loopt dat helemaal uit de hand. Het wordt een angstaanjagende jacht op een topcrimineel die zich in de schaduw schuilhoudt en anderen het vuile werk voor zich laat opknappen.

Stille zonde is weer echt een Karin Slaughter: afrekeningen, martelingen, corrupte agenten en een ingewikkeld plot. Met daarnaast natuurlijk de verdere persoonlijke ontwikkelingen van de hoofdpersonen en dan vooral de romantische verwikkelingen tussen Linton en Trent.

Blijft de vraag hoe het kan dat Slaughter er mee weg komt zo veel puur geweld in haar boeken neer te pennen zonder dat het fans kost. Als boeken zo hard zijn, het geweld zo expliciet en gedetailleerd is beschreven, haken veel lezers ten slotte af. Dat is bij Slaughter niet het geval.

Waarschijnlijk zal het te maken hebben met de mix van brute kracht en de romantiek die zonder twijfel ook in haar boeken een rol speelt. En ten slotte is er de schrijfstijl van Slaughter. Die maakt ook van Stille zonde weer een pageturner.