Waardering:

lapidu stockholm deleteZweedse hoogspanning

Het lijkt voor de politie een eenvoudige opgave: er is een moord gepleegd en vlakbij de plaats delict is een ernstig geworden jongeman gevonden met het bloed van het slachtoffer op zijn kleren. Maar als de advocaat en haar onderzoeker in de zaak moeten duiken, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. En al snel is duidelijk dat er mensen zijn die voor niets terugdeinzen om de zaak in de doofpot te laten rusten. Opnieuw heeft Jens Lapidus met Stockholm Delete een heel bijzonder spannend boek geschreven.

Stockholm Delete is deel twee van Lapidus’ nieuwe serie rond advocaat Emelie en onderzoeker Teddy. Na de moord in het lege huis wordt Emelie er op verzoek van de gewonde jongen bij betrokken als zijn advocaat. Zij neemt de opdracht aan, terwijl zij heel goed weet dat het kantoor waar zij werkt, er niet van is gediend. Zij probeert dan ook haar ‘echte’ werk voor het zakelijke kantoor en haar inspanningen voor de verdachte jongen te combineren wat voor toenemende spanning zorgt.
Langzaam graaft het boek steeds dieper in de criminele wereld die achter de moord schuil gaat. Het spoor leidt naar een man, die onderzoeker Teddy ooit ontvoerde. Dat spoor brengt de twee naar financiële praktijken als witwassen en constructies om de belasting te omzeilen; constructies waarbij de onderwereld samenwerkt met de Zweedse elite.
Jens Lapidus heeft met dit boek opnieuw een topper geschreven. Een snelle schrijfstijl, mooie personages en vooral een geweldig plot waarbij vele verhaallijnen lijken uit te waaieren maar uiteindelijk allemaal op een natuurlijke wijze samenkomen in een heftige finale. Echt een lekker dik boek voor op vakantie dat de lezer pas na de laatste bladzijde met een zucht terzijde kan leggen.

DrukwerkBestel direct van de uitgever via deze link