Waardering:

harlan coben ik mis jeFoute Datingsite

Een datingsite is een plek op internet waar mensen elkaar kunnen opzoeken als zij een relatie willen. Niets mis mee. Natuurlijk zitten er mensen tussen – mannen vooral – die alleen maar uit zijn op een plezierig nachtje maar meer is het niet. Harlan Coben maakt van zo’n site echter iets heel sinisters. In zijn nieuwe boek, Ik mis je, laat hij zien dat gestoorde criminelen iets heel anders kunnen met een datingsite. Het levert een ontzettend spannend boek op dat een lezer pas op de allerlaatste pagina kan neerleggen terwijl hij of zij verzucht: wat een boek!

Het verhaal van Cobens nieuwe boek begint als rechercheur Kat Donovan van de politie in New York door haar beste vriendin wordt aangemeld bij een datingsite. Als Kat een beetje zit te zappen komt zij op een profielfoto uit van de man die haar jaren geleden heeft verlaten. Die ex-verloofde liet haar in de steek vlak nadat haar vader, ook politieagent, werd doodgeschoten.
Kat probeert in contact te komen met haar ex, maar die kapt haar af. Als de rechercheur het er niet bij laat zitten, blijkt er nogal wat mis te zijn. De moordenaar van haar vader is niet wie hij zegt te zijn, haar baas bij de politie werkt haar tegen en op zoek naar haar ex stuit zij op een spoor van verdwenen mensen. In een bloedstollende speurtocht moet Donovan al die raadsel op zien te lossen voordat het te laat is.
Een nieuw boek van Harlan Coben is reden genoeg om naar boekwinkel te rennen of webshop te openen en dat geldt voor Ik mis je meer dan ooit. Zoals altijd in zijn boeken kloppen plot, taalgebruik en personages en heeft Ik mis je een spetterende finale. Cobens nieuwe boek is niet weg te leggen voordat die finale voorbij is. Ik mis je behoort zeker tot een van de beste thrillers die dit jaar zijn verschijnen en nog zullen verschijnen.

Logo_BOEKERIJ_zwart-kleinBestel dit boek als e-boek direct van de uitgever via deze link.